Verhelder Talent

De huidige arbeidsmarkt in cijfers

Vandaag, op de dag van de arbeid, een overzicht van de huidige arbeidsmarkt. In nieuwsberichten lees je hier veel over, maar wat wij hierin misten is een overzicht. Dit hebben we gemaakt en wat ons eigenlijk opvalt is dat het minder gaat dan dat het ging, dat de crisis iedereen raakt, maar dat het ons (gek genoeg?) in cijfers bekeken, nog wel meeviel.

Hiermee bedoelen we niet dat wij de individuele situaties niet zien of horen hoor. Vanochtend bijvoorbeeld had ik nog een intake met een deelnemer die afgelopen najaar, na 12 jaar bij dezelfde werkgever, is gewisseld van baan. En dan hoor je inderdaad dat het tijdelijke contract niet verlengd wordt vanwege de effecten van de corona-crisis op de organisatie. Die impact is groot.

Maar toch ook vandaag weer positief nieuws, een deelnemer die, nadat er 3 weken geleden gezegd werd; We doen geen kennismakingsgesprekken meer voor baanmogelijkheden, nu wel werd uitgenodigd voor aanstaande donderdag!

En weer een andere deelnemer die op (online) sollicitatiegesprek mag! Van dit soort berichten worden wij dan weer blij.

In cijfers: 
Wat is er wel?
Elk nadeel heeft zijn voordeel?

We zien ook dat wervingsproblemen in (delen van) de zorgsector, veiligheidssector en onderwijs zich deels op lijken te lossen. Waarom? Omdat er in die sectoren een toename te zoen is van herintreders, zij-instromers en meer aanbod van sollicitanten omdat deze branches van oudsher meer baanzekerheid bieden. En het mooie is dat daar ook vacatures zijn, dus wil je daar aan de slag, dan is dat nu een goed moment om dat te doen. Ook als je geen achtergrond hebt, want er worden nu veel bijscholings- en omscholingstrajecten opgestart.

Heb je vragen over solliciteren of jouw kansen op de arbeidsmarkt? We komen graag met je in contact!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Mobiele versie afsluiten