ondernemen met passie

Ondernemen met passie

Veronique Bedrijven, Evenement, Inspiratie, Nieuws, Ondernemen, Programma, Tips, Werkplezier, Workshop Leave a Comment

Of je nu een ondernemer bent met jaren ervaring of net op het punt staat een onderneming op te starten, het is altijd goed om stil te staan bij de passie die je voelt voor wat je doet. Passie maakt dat je de energie hebt om elke dag vol enthousiasme en plezier aan de slag te gaan.

Passie kan je voelen

Passie kan je voelen zowel bij de ander als bij jezelf. Denk maar eens aan het spreekwoord “Waar het hart van vol is, loopt de mond van over.”

Als iemand je vraagt naar wat je doet, kan je daar dan wel uren over vertellen? Komen er pretlichtjes in je ogen? Maakt je hart een sprongetje? Dan kan je er zeker van zijn dat je vanuit je passie aan het werk bent.

 

Passie kan je ook verliezen

Ondernemers die met vuur en passie starten kunnen na verloop van tijd dat gevoel van enthousiasme ook weer kwijt spelen. Passie is een enorme kracht en als die niet gedoseerd wordt neemt ze het over van het praktische en rationele.

In het ondernemerschap kan het dan zijn dat het werk van alle dag niet vlot verloopt en problemen met zich mee brengt. Te veel werk, te weinig werk, personeelsadministratie, boekhouding,… daar heeft de passie allemaal niet aan gedacht.

Gebruik jouw passie als brandstof om ook alle dagdagelijkse taken van het ondernemerschap aan te pakken. Organiseer je goed en delegeer tijdig zodat er tijd over blijft om ook werkelijk met je passie bezig te zijn.

 

Combineer passie met compassie

Passie heeft alleen maar met jezelf te maken. Maar waar is de ander in jouw verhaal? Een mens is pas echt gelukkig in verbinding met de ander. Compassie wil zeggen dat je verbinding maakt met de ander maar vanuit je hart.

“Als je wilt dan anderen gelukkig zijn, oefen dan compassie. Als jij gelukkig wilt zijn, oefen dan compassie.” Tenzin Gyatso

Werken vanuit passie zorgt voor enthousiasme en plezier. Maar het geeft je ook je eigenheid en uitstraling. Geen twee mensen zijn hetzelfde en als je contact kan maken met die eigenheid is dat een kracht die jouw onderneming zal laten groeien en bloeien.

Wil jij er achter komen wat jouw passie, talent en expertise is? Wil je jouw onderneming laten groeien of met meer zelfvertrouwen in ondernemerschap staan? Meld je dan aan voor het Verhelder Talent – Programma voor ondernemers. Doe dit snel, want VOL=VOL!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.