ontwikkeladvies en solliciteren

Ontwikkeladvies gebruiken voor het solliciteren. Kan dat?

Veronique Inspiratie Leave a Comment

Vanaf augustus 2020 komt er gratis ontwikkeladvies beschikbaar voor iedereen die dat kan gebruiken. De afgelopen jaren heeft Verhelder Talent dit ontwikkeladvies met succes ingezet voor 45-plussers. Maar straks is het ook beschikbaar voor werkzoekenden, zzp-ers en werkenden in alle categorieën. Iedereen dus! Maar wat kun je er eigenlijk mee?

Werkloosheid toegenomen tijdens corona

Het zal je niet verbazen dat de afgelopen maanden er best veel is veranderd op de arbeidsmarkt. Diverse sectoren hebben een behoorlijke klap gekregen door de corona-crisis met helaas ook ontslagen als gevolg. De verwachting is dat de ergste klap nog moet komen. Hoewel Nederland het nog best goed doet in verhouding tot Europa, hebben ook wij het niet makkelijk!

Maar wat betekent dit voor jou? Moet jij je hier op voorbereiden? Kun je je hier eigenlijk wel op voorbereiden?

Ontwikkeladvies en sollicitatiebegeleiding

De ontwikkeladviezen die vanaf augustus beschikbaar komen zijn voor verschillende doeleinden in te zetten, als het maar met werk en jouw toekomst te maken heeft. Je kunt dan denken aan omscholingsadvies of het maken van een carriereswitch. Maar je kunt ook aan de slag met sollicitatieactiviteiten of het maken van een plan B voor het geval je werkloos raakt. Een paar voorbeelden waar je aan kunt denken:

1 | Praktische begeleiding bij het solliciteren anno 2020

Er is de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderd op de arbeidsmarkt. Het vinden van een baan is niet meer het zelfde als pakweg 10 jaar terug. De meeste banen zijn online te vinden, en online netwerken (via LinkedIn) is belangrijker dan ooit. Met het ontwikkeladvies kunnen we kijken naar alle belangrijke sollicitatie-ingrediënten (cv, brief, linkedIn) en kunnen je helpen om die helemaal future-proef te maken!

TIP | Doe je bij Verhelder Talent mee met het ontwikkeladvies, mag je daarnaast ook gratis meedoen aan leuke workshops. Bijvoorbeeld over LinkedIn!

2 | Plan B voor het geval je werkloos raakt

Misschien heb je wel een beroep waarbij de kans groot is dat het gaat verdwijnen in de toekomst (administratief werk) of heb je momenteel werk in een sector waar veel ontslagen dreigen (bijvoorbeeld als stewardess). In dat geval is het zeker belangrijk na te denken over jouw plan B. Wat ga je dan doen? Welke stappen kun je nu al nemen om je daar op voor te bereiden? Met het Ontwikkeladvies kunnen we samen kijken naar waar je nu staat en waar je naar toe gaat bewegen. We maken een plan voor nu en een crisisplan voor als het ineens mis gaat.

“Heb je momenteel werk in een sector waar veel ontslagen dreigen (bijvoorbeeld als stewardess). In dat geval is het zeker belangrijk na te denken over jouw plan B!”

3 | Hulp bij het vormgeven van een carriereswitch

Misschien zie je deze crisis wel als een kans om eindelijk die stap te gaan zetten richting iets anders. Maar vaak bestaat een carriereswitch niet uit een stap, maar uit meerdere stappen. Wat is er voor nodig om de switch te maken? Wat wordt het opleiding- of omscholingsplan? Hoe richt je jouw cv zo in dat je interessant wordt voor je nieuwe baas? Allemaal zaken waar we samen naar kunnen kijken met behulp van het Ontwikkeladvies.

Je ziet het; de mogelijkheden zijn best breed! Loop jij met een vraag op het gebied van werk, solliciteren of ontwikkelen? Ben je benieuwd of het Ontwikkeladvies iets voor je is? Lees dan alle info en meld je aan als geïnteresseerde!

MEER INFORMATIE ONTWIKKELADVIES

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.