Duurzame inzetbaarheid

Wij weten dat duurzame inzetbaarheid in elke organisatie op de agenda staat , maar we zien ook dat het moeilijk is om het onderwerp concreet te maken en om te zetten in acties waar je als werkgever en werknemer iets mee kunt. Verhelder Talent helpt werkgevers en werknemers om duurzaam inzetbaarheid van containerbegrip om te zetten naar concreet resultaat.

Duurzame inzetbaarheid is een gedeelde verantwoordelijkheid van de organisatie en de medewerker. Het begint altijd bij een goed gesprek over de eigen loopbaanontwikkeling. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want belangrijke voorwaarden voor een echt goed gesprek zijn veiligheid en eerlijkheid. De ervaring leert dat een onafhankelijke gesprekspartner zonder belang in de zaak bijdraagt aan deze voorwaarden.  Want pas als aan deze voorwaarden wordt voldaan komt de onderste steen boven en kan er gewerkt worden aan zaken als gezondheid & vitaliteit, flexibiliteit, mobiliteit en cultuur & leiderschap.

Het werken aan deze gebieden levert zowel de werkgever als de werknemer direct voordeel op wanneer er concrete acties genomen worden met zichtbare en meetbare resultaten.

Juist nu aan de slag met duurzame inzetbaarheid

De corona-crisis heeft invloed op ons allemaal, maar wel allemaal op een andere manier. Toch is het niet ondenkbaar dat deze crisis invloed heeft op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en daarmee met de continuïteit van de bedrijfsvoering. Denk aan stressklachten door een verstoorde werk-privé balans, depressie-klachten door eenzaamheid of angstklachten.

Juist nu is het daarom zaak om daar oog voor te hebben en een helpende hand te bieden aan die werknemers die dit nodig hebben.

Hoe pakt Verhelder Talent dit aan?

Bij duurzame inzetbaarheid is het van belang dat je gaat doen! Want natuurlijk weten medewerkers dat het werk wat ze doen fysiek en/of psychisch belastend kan worden. Maar alleen weten is niet voldoende om ook na te gaan denken over wat je nodig hebt om ook op de lange termijn het werk te kunnen blijven doen.

”Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, ik doe en ik begrijp”

Alleen wanneer werknemers gezond, goed gekwalificeerd en gemotiveerd zijn, zal het mogelijk zijn om productief tot aan de pensioendatum (of zelfs daarna) aan het arbeidsproces te blijven deelnemen.

Zijn er stressklachten ontstaan als gevolg van de corona-crisis en je maakt je daar zorgen over? Wij hebben daarover een speciale module toegevoegd en kunnen op dit onderwerp de eerste gesprekken voeren om te helpen en te verlichten. Als gevolg van de wachtlijsten bij GGZ of psychologen bieden we dit onder dit traject aanvullend aan om te voorkomen dat er door de wachttijd onnodige toename van de klachten zal ontstaan.


Duurzaam Talent-traject van Verhelder Talent

In ons duurzaam talent-traject hebben we alles in huis om je verder te helpen. Je krijgt, naast de persoonlijke gesprekken, toegang tot de E-Learning, gaat aan de slag in interactieve workshops, krijgt een uitgebreid assessment en krijgt individuele ondersteuning van ons. Een gevalletje: als je het doet, doe het dan goed!

In het duurzaam talent-traject hoef je het niet zelf te doen en ga je samen met ons ontdekken wat er nu goed gaat in het werk, waar je wellicht nu of mogelijk in de toekomst tegenaan kan gaan lopen op de verschillende gebieden; gezondheid, kennis en expertise, arbeidsmarktkansen en persoonlijke motivatoren en drijfveren.

We beginnen met het inzichtelijk maken van jouw talenten, expertise en interesses en daarmee bepalen we jouw stip op de horizon. Vervolgens werken we aan de vertaalslag van deze stip naar kansen en ontwikkelpunten.
In het duurzaam talent-traject krijg je:

 • Loopbaanscan incl. persoonlijk gesprek waarin we het rapport bespreken;

 • 5 persoonlijke loopbaanadviesgesprekken;

 • Het online-programma Duurzaam Talent

 • Gratis meedoen met workshops en webinars op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

De investering van ons duurzaam talent-traject is: €695,- excl. BTW.

Let op: Wilt u het Duurzaam Talent traject voor al uw medewerkers beschikbaar stellen? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat!


 • Loopbaanscan

  Dit is een online assessment met meerdere vragenlijsten. Je krijgt snel inzicht in jouw persoonlijkheid, talenten, competenties en interesses.

 • Online Programma Duurzaam Talent

  E-Learning met diverse opdrachten, webinars en informatie over hoe je gezond en gelukkig aan het werk kunt blijven. Je kunt online vragen stellen.

 • Coaching

  Gesprekken met een coach om de uitkomsten van het online programma te bespreken en te vertalen. Je coach helpt met het maken van een plan, het maken van de juiste keuze en het oriënteren op de arbeidsmarkt.

 • = Totaalprogramma Duurzaam talent

  Gesprekken met een coach om de uitkomsten van het online programma te bespreken en te vertalen. Je coach helpt met het maken van een plan, het maken van de juiste keuze en het oriënteren op de arbeidsmarkt.

Weten wat Verhelder Talent kan betekenen voor uw organisatie en medewerkers? Benieuwd naar voorbeelden van onze maatwerkoplossingen? We komen graag met u in contact!
Neem contact met ons op!

Download

Download het gratis whitepaper "Impact van corona op de werkvloer".

Leuk om te weten!

Wij vinden kwaliteit, resultaat en regionale betrokkenheid belangrijk! Wij zijn daarom NOLOC gecertificeerd, partner van Huis van het Werk en lid van Stichting de Waaier.