Over Ons.
Voor iedereen de juiste plek op de arbeidsmarkt

Wij helpen mensen naar de juiste plek op de arbeidsmarkt met loopbaanadvies, outplacement en re-integratiediensten. Door persoonlijkheid, talent en drijfveren als uitgangspunt te nemen dragen we bij aan hun succes, plezier en gezondheid en een betere verdeling op de arbeidsmarkt.

Waar komen we vandaan?

Wij, Joyce van der Poel en Veronique Wanst, hebben Verhelder Talent opgezet vanuit een passie. Een passie voor de juiste persoon op de juiste plek. Wij hebben jarenlang gewerkt in de commerciële  arbeidsbemiddeling waar “de juiste match” ons dagelijks werk was. Bij onze laatste werkgever zijn wij elkaar tegen gekomen en begonnen aan een fijne en succesvolle samenwerking.

Tijdens die samenwerking ontwikkelden wij een sterke visie op werk; mensen blijven succesvol, gezond en met plezier werken als ze op de juiste plek zitten. En “de juiste plek” is voor iedereen anders. We leerden dat o.a. persoonlijkheid, talenten en drijfveren belangrijke puzzelstukjes zijn die maakte dat iemand wel of niet goed in een bepaalde context paste.

We zijn toen in ons werk het proces om gaan draaien. In plaats van dat de vacature leidend was, was de kandidaat leidend. Wat heeft die persoon in huis? Waar wil iemand naar toe bewegen? Wat heeft hij daar voor nodig? En vervolgens; wat betekent dit dan voor “de juiste plek”?

Wij merkten dat het voor mensen soms lastig was om deze vragen zelf te beantwoorden, maar ook zagen we de effecten van het beantwoorden van deze vragen:

  • Mensen konden beter tot carrière keuzes komen;
  • Mensen konden zichzelf veel beter presenteren in een sollicitatiegesprek;
  • Mensen kwamen sneller aan het werk;
  • Opdrachtgevers (werkgevers) waren meer tevreden met de kandidaat;
  • Mensen bleven aan het werk (en vielen dus niet vroegtijdig uit).

Eerlijk is eerlijk; deze manier van werken vraagt tijd en inzet. En tijd is in de commerciële bemiddeling vaak een schaars goed. Dat was het moment dat we besloten om het roer om te gooien en te starten met Verhelder Talent. Met maar 1 doel: mensen helpen de juiste plek te vinden door inzicht te krijgen in hun persoonlijkheid, talenten en drijfveren.


Hoe we dat doen?

Van ons mag je een nuchtere aanpak verwachten. Een baan moet bij je passen, maar ook beschikbaar zijn en een duurzame keuze. We willen namelijk dat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst leuk werk hebt! Daarnaast houden we rekening met jouw huidige situatie, wat is realistisch om nu aan te pakken en wat is een doel voor de langere termijn?

Wij geloven niet in beperkingen; dit zijn voor ons simpelweg extra puzzelstukjes die maken of een baan wel of niet bij je past. We hebben een positieve instelling en helpen je om die ook te krijgen en te behouden.

Naast persoonlijke gesprekken zetten wij ook andere, eigentijdse middelen in om je te helpen. We maken gebruik van online assessments, E-Learning met opdrachten en gebruiken arbeidsmarktdata voor het berekenen van jouw arbeidsmarktpositie, geschiktheid voor bepaalde functies etc. Deze manier van werken noemen we Blended Coaching. Een combinatie tussen live en online begeleiding. Het effect van deze manier van werken is dat we snel tot resultaat komen en de kosten kunnen beperken.

Wij vinden kwaliteit , resultaat en regionale betrokkenheid heel belangrijk. Wij zijn daarom NOLOC Gecertificeerd, partner van Huis van Het Werk, Lid van Stichting de Waaier en geselecteerd door Coachfinder.


Kunnen we je helpen?

Benieuwd waar we jou bij kunnen helpen? We maken graag persoonlijk kennis met je. Plan eenvoudig een afspraak via de online agenda of neem contact met ons op!

PLAN EEN AFSPRAAK

CONTACT