Nieuwe SLIM-regeling stimuleert leren en ontwikkelen binnen mkb

MKB-ondernemers kunnen nu gebruik maken van de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM), in het kort: SLIM-Regeling. Deze subsidie is bedoeld om MKB-ondernemingen te helpen bij het bevorderen van leren en ontwikkelen in het bedrijf.  Want een lerende organisatie waar medewerkers zich ontwikkelen is productiever, toekomstbestendiger en leuker om voor te werken!

Ook Verhelder Talent doet mee; wij bieden loopbaanadvies of ontwikkeladvies aan uw medewerkers. De kosten voor het traject worden voor het grootste gedeelte betaald met subsidie vanuit de overheid. Deze subsidie vraagt u als bedrijf zelf aan, wij helpen u daarbij. 

Wat bieden wij met de SLIM-Regeling?

Voor werkgevers is het van belang bezig te zijn met wat de toekomst van de organisatie en de medewerkers vraagt. Hoe zorg je ervoor dat de organisatie toekomstbestendig is, aantrekkelijk wordt of blijft voor nieuwe werknemers en deze medewerkers inzetbaar en productief blijven. Dit vraagt tijd, geld, capaciteit en kennis op dit gebied en dat is nu net wat er ontbreekt bij veel MKB-ondernemingen!

Verhelder Talent heeft veel ervaring in het bieden van ontwikkeltrajecten aan werknemers in diverse sectoren. Tijdens deze trajecten helpen we bij het inzichtelijk maken van talenten, drijfveren en interesses. En helpen we de medewerker tot ontwikkeling te komen. Door hiermee aan de slag te gaan wordt verzuim voorkomen, productiviteit verhoogt en samenwerkingen versterkt. De exacte inhoud van het traject is uiteraard maatwerk en afhankelijk van de ontwikkelvraag van de medewerker, maar de volgende zaken kunnen hier onderdeel van zijn:

  • Tests & Assessments voor snel inzicht in persoonlijkheid, competenties, talenten en drijfveren; 
  • Workshops & Trainingen voor het versterken van relevante vaardigheden of samenwerking;
  • Online coaching zodat de werknemer geactiveerd blijft, ook wanneer wij niet naast hem of haar zitten.
  • Persoonlijke gesprekken bij ons op kantoor of bij uw bedrijf op kantoor.
Komt mijn bedrijf in aanmerking voor de SLIM-Regeling?

Niet alle bedrijven komen in aanmerking. Subsidie kan worden aangevraagd door mkb-bedrijven, samenwerkingen tussen minimaal twee mkb-ondernemingen en grootbedrijven die behoren tot de landbouw-, horeca- of recreatiesector.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen met de SLIM-Regeling?

Hoeveel subsidie er kan worden aangevraagd hangt af van het type aanvrager, de grootte van het bedrijf en het type traject. Kleine ondernemingen kunnen namelijk maximaal 80% van de subsidiabele kosten aanvragen, terwijl mkb’ers, samenwerkingsverbanden of grootzakelijke bedrijven 60% van de subsidiabele kosten kunnen ontvangen.

“Kleine ondernemingen kunnen tot wel 80% van de kosten terugvragen!”

Hoeveel gaat een traject mij als werkgever dan kosten?

Ook dit hangt af van het aantal trajecten dat afgenomen wordt, de grootte van de trajecten en de exacte inhoud.

Een rekenvoorbeeld

Stel u wilt voor 7 medewerkers een kortdurend traject waarin ze inzicht krijgen in talenten (assessment) en gaan nadenken over hun ontwikkelmogelijkheden binnen de organisatie (e-coaching en loopbaanadviesgesprekken). De kosten van zo’n traject zijn 750 euro per medewerker. Dus in totaal: €5250,- . Stel u bent volgens de regeling een ‘kleine’ onderneming kost dit u maar €1050,- in totaal! Dat betekent dus een compleet ontwikkeltraject voor uw medewerker voor maar €150,- per medewerker!

Wat uiteindelijk uw investering wordt hangt af van uw wensen, type organisatie en aantal trajecten. Dit bespreken we graag in een gratis en vrijblijven gesprek. Tijdens dit gesprek informeren we u verder over de mogelijkheden van de regeling en denken we met u mee over passende mogelijkheden voor uw onderneming.

Heeft u vragen? Of wilt u een kennismaking inplannen? Neem contact met ons op!