De zomer achter je en een nieuwe baan voor je: Waarom de kansen groeien na de vakantie

VeroniqueCarrièreswitch, HRM, Inspiratie, Solliciteren, Tips, Werkplezier Leave a Comment

De zomervakantie is bijna ten einde en er hangt iets in de lucht. Iets wat ieder jaar weer rond deze tijd in de lucht hangt; een gevoel van hernieuwde energie, van een nieuw begin. En dat brengt een unieke kans met zich mee voor diegene die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Hier zijn enkele redenen waarom je meer kans hebt op een baan vlak na de zomervakantie.

1. Herstel van de Vakantieperiode

Tijdens de zomermaanden nemen veel werknemers vakantie. Daardoor liggen de selectieprocedures vaak op een laag pitje, simpelweg omdat er minder mensen zijn om interviews af te nemen, CV’s te doorlopen en beslissingen te nemen. Zodra de zomer ten einde loopt en iedereen weer op volle kracht aan het werk gaat, beginnen deze procedures ook weer op volle snelheid. Dit betekent dat er meer vacatures beschikbaar zijn en dat de processen efficiënter worden afgehandeld, waardoor je meer kans maakt om snel een baan te vinden.

2. Meer beweging op de arbeidsmarkt

Dit is een gevolg van het eerste punt, of misschien juist andersom. We zien dat gedurende de maanden augustus, september, oktober veel mensen een nieuwe baan vinden en dus ook hun bestaande baan opzeggen. Het gevolg? Weer een openstaande vacature waar jij op kunt reageren! Na een periode van redelijke rust op de arbeidsmarkt breekt er nu dus een periode van beweging aan. Een goed moment om mee te bewegen!

3. Herfst: het Seizoen van de Beurzen en Netwerkevenementen

De herfst is vaak het seizoen van banenbeurzen, netwerkevenementen en conferenties. Deze evenementen zijn uitstekende gelegenheden om potentiële werkgevers te ontmoeten, je vaardigheden te tonen en je netwerk uit te breiden. Ze bieden je de mogelijkheid om face-to-face te praten met mensen die je anders misschien alleen via LinkedIn zou spreken. Zoek je werk in een specifieke sector? Houdt dan ook de brancheorganisaties in de gaten!

4. Een Seizoen van Vernieuwing

Ten slotte is de herfst traditioneel een tijd van verandering en vernieuwing. Net zoals studenten een nieuw schooljaar beginnen, kijken bedrijven naar de toekomst en maken ze plannen voor de komende maanden en straks het nieuwe jaar. Dit kan het perfecte moment zijn om aan boord te komen en deel uit te maken van deze nieuwe plannen en projecten.

Hoewel het elke tijd van het jaar mogelijk is om een nieuwe baan te vinden, biedt de periode net na de zomer een bijzondere kans om je carrière een nieuwe impuls te geven. Dus haal je CV tevoorschijn, bereid je voor op de interviews en zet je beste beentje voor – het seizoen van de banenjacht is aangebroken!

Sta jij nog niet in de startblokken en kunnen jouw cv, motivatiebrief en LinkedIn wel een update gebruiken? Plan een sollicitatieboost in! In 1 dagdeel tijd heb jij alles op orde en ben je klaar om te gaan!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.