Gratis opleiding en omscholing mogelijk

Veronique Bedrijven, Carrièreswitch, Inspiratie, Solliciteren, Talengericht werken, Tips Leave a Comment

Door de Corona-crisis is er voor veel mensen een hoop veranderd op het gebied van werk. Er zijn sectoren zoals het toerisme en de horeca waar veel mensen hun baan zijn kwijt geraakt en voor anderen geldt dat hun werk drastisch is veranderd door bijvoorbeeld thuis werken. Met de subsidieregeling ‘NL leert door met inzet van scholing (NLLD – S)’ geeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid je de kans om kosteloos een online scholingstraject te volgen. Hoe werkt dat?

Welke aanbieders doen er mee?

Er zijn door het ministerie verschillende aanbieders geselecteerd die met behulp van de subsidie gratis opleiding en training aan mogen bieden. De verschillende opleiders zijn:

De volgende opleiders bieden bieden cursussen aan:

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Vanaf maandag 30 november vind je hier een handige tool waarmee je in het cursus- en opleidingsaanbod kunt zoeken. Je meldt je vervolgens bij de opleider van jouw keuze aan en die vraagt voor jou de subsidie aan. Je moet daarvoor wel wat informatie aanleveren zoals een kopie van je ID-bewijs en een toestemmingsverklaring.

Hoe lang is er subsidie beschikbaar?

Hoe lang je gebruik kunt maken van de subsidie is afhankelijk van het aantal aanvragen. Het ministerie heeft een bepaald budget hiervoor vrijgemaakt. Zodra dit bedrag op is, kun je geen gebruik meer maken van de regeling. Hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans dat je straks kosteloos kunt studeren. Kijk dus snel welke opleiding of training je wilt volgen.

Klik hier voor een overzicht van de aanbieders

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.