Zomerreflectie deel 1: Waar sta je nu?

Veronique Inspiratie Leave a Comment

Hallo daar, avonturier op het pad van carri√®reverandering ūüėČ! Als je dit leest ben je terechtgekomen in onze zomerse reflectiereis. Je bent bij de eerste stap, dus dat gaat goed. Weten wat je nog meer kunt verwachten? Dat lees je hier!

Voordat we de reis naar je droomcarri√®re beginnen, laten we even stilstaan. Een essenti√ęle stap die vaak over het hoofd wordt gezien, is reflectie. Reflectie op je huidige carri√®re, om precies te zijn. Als een GPS, heeft je reflectie de huidige locatie nodig om je naar je bestemming te begeleiden.

Laten we het dus hebben over je huidige baan. Niet alleen wat je op papier doet, maar wat het in werkelijkheid inhoudt. Welke aspecten geven je een voldaan gevoel? Welke onderdelen drijven je tot wanhoop? En misschien wel de belangrijkste vraag: welke talenten en passies gebruik je in je huidige functie?

Opdracht: Carrière Kompas

Laten we beginnen met een beetje creativiteit. Pak een groot stuk papier of open een nieuw document op je computer. Schrijf je huidige baan in het midden en maak een kompas / mindmap door het blad in 4 delen te verdelen.

  1. In een deel van de mindmap, schrijf je alle taken, activiteiten en verantwoordelijkheden die je leuk vindt aan je huidige baan. Misschien is het de interactie met klanten, het oplossen van complexe problemen, of het leiden van een team. Het kan ook iets kleins zijn, zoals het organiseren van de vrijdagmiddagborrel of het inrichten van je werkplek.
  2. In een ander deel, schrijf je de dingen die je energie kosten. Denk aan taken die je blijft uitstellen, aspecten van je baan die je stress geven, of interacties die je liever vermijdt.

  3. In het derde deel, noteer je welke van je talenten en passies je gebruikt in je huidige baan. Misschien ben je een natuurtalent in het organiseren en plannen, of heb je een passie voor schrijven die je in je huidige functie kunt uitoefenen.
  4. In het vierde deel schrijf je conclusies en observaties op. Wat valt je op? Hoe staat het met de verhoudingen? Doe je genoeg met jouw talenten?

Door deze oefening uit te voeren, krijg je een duidelijk beeld van wat je in je huidige baan leuk vindt, wat je niet leuk vindt en welke talenten en passies je benut of negeert. Dit biedt een uitstekend startpunt voor onze reis.

Dus pak een ijskoud drankje, geniet van de zomerzon (als die er is als je dit leest ūüėÄ), en begin aan deze eerste belangrijke stap in de reis naar je droomcarri√®re. En onthoud, reflectie is geen eenmalige gebeurtenis; het is een continu proces. Dus neem de tijd, wees eerlijk tegen jezelf, en vooral: geniet van de reis!

Meer lezen over de serie zomerreflectie? Klik hier!

Op de hoogte blijven van nieuwe posts? Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Instagram!

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.