Zomerreflectie deel 5: Duik in je droombaan

VeroniqueCarrièreswitch, HRM, Inspiratie, Solliciteren, Talengericht werken, Tips, Werkplezier Leave a Comment

Hallo daar, carrière-avonturiers 😜! Als je vanaf deel 1 van de zomerreflectie mee doet heb je al een behoorlijke reis achter de rug. We hebben gereflecteerd op onze huidige situatie, gedroomd van onze ideale carrière, een plan opgesteld om daar te komen, en besproken hoe we kunnen investeren in onze groei. Nu is het tijd voor de laatste, en misschien wel de spannendste stap: de duik in je droomcarrière.

Het lijkt misschien eng, en dat is het ook. Maar vergeet niet dat je je al hebt voorbereid voor deze sprong. Je hebt je parachute gepakt in de vorm van je plan, en je hebt jezelf getraind om de sprong te maken. Nu is het tijd om de sprong te wagen.

Maar hoe doe je dat precies? Hier zijn een paar stappen die je kunt nemen om je te helpen jouw plan om te zetten in actie!

1. Begin klein: Je hoeft niet alles in één keer te doen. Begin met kleine stappen die je dichter bij je doel brengen. Het kan iets simpels zijn als het opbouwen van een netwerk in de branche waarin je geïnteresseerd bent, het aanmelden voor een cursus om je vaardigheden te verbeteren, of het starten van een side-project dat je helpt ervaring op te doen.

2. Zoek ondersteuning: Of het nu gaat om een mentor, een carrièrecoach, of een ondersteunende vriend, het is altijd fijn om iemand te hebben om op terug te vallen. Ze kunnen je begeleiden, advies geven, en je aanmoedigen als je het moeilijk hebt. Betrek mensen in je plannen en zoek een buddy om samen de stappen te gaan zetten. Solliciteren is bijvoorbeeld veel leuker als je het samen doet!

3. Blijf flexibel: Houd in gedachten dat niet alles volgens plan zal gaan. Wees bereid om je aan te passen en veranderingen door te voeren wanneer dat nodig is.

4. Vier je successen: Elke stap die je neemt, hoe klein ook, is een succes op zich. Vergeet niet om jezelf te belonen voor het harde werk dat je hebt verzet.

En onthoud, het belangrijkste is dat je van de reis geniet. Je carrière is meer dan alleen je einddoel; het is ook het pad dat je neemt om daar te komen. Dus de zomervakantie is misschien voorbij… jouw reis is nog maar net begonnen. Geniet!

Dank je wel dat je samen met ons deze reis hebt gemaakt in deze zomerse carrière-reflectie serie. We hopen dat je het net zo leuk vond als wij, en we kunnen niet wachten om te horen over alle geweldige dingen die je gaat bereiken. Succes!

Volg je ons al op Instagram? En we kijken uit naar jouw connectie verzoek op LinkedIn! Groetjes, Joyce & Veronique

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.