Zomerreflectie deel 4: investeren in jezelf en groei

VeroniqueCarrièreswitch, HRM, Inspiratie, Ondernemen, Solliciteren, Talengericht werken, Talentmanagement, Tips, Werkplezier Leave a Comment

In de vorige delen van de zomerreflectie -serie hebben we het gehad over je huidige situatie, je dromen en hoe je een plan maakt om deze dromen te realiseren. Vandaag gaan we het hebben over een essentiële stap op weg naar jouw ideale carrière: investeren in jezelf en je groei.

Zelfontplooiing is een cruciaal onderdeel van je carrière. Het is als het water dat je nodig hebt om een zaadje te laten groeien. Zonder constante voeding en zorg kan het zaadje niet bloeien tot een mooie plant. Dus, hoe kun je investeren in je eigen groei?

Voed je kennis

Allereerst, kennis is macht. Ongeacht het carrièrepad dat je kiest, er is altijd wel iets nieuws te leren. Dit kan door het volgen van online cursussen, het lezen van boeken, het bijwonen van workshops of seminars, of zelfs door middel van mentoring en coaching. Het internet barst van de bronnen om je vaardigheden en kennis te verbeteren. Maak er gebruik van! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sluit je aan bij of volg bijeenkomsten van de branchevereniging in de sector waar je wil werken
  • Volg cursussen op platforms als Skillstown
  • Volg MOOCs (Massive Open Online Courses) bij verschillende universiteiten over de hele wereld! Googelen maar!
  • Lees boeken en artikelen over de onderwerpen die relevant zijn. Denk ook aan vakbladen.

Investeer in jouw gezondheid

Ten tweede, vergeet niet om ook te investeren in je mentale en fysieke gezondheid. Mediteer, doe aan yoga, ga hardlopen, of wat je ook helpt om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Een gezonde geest en lichaam zorgen voor een scherpe focus en een helder inzicht, die van onschatbare waarde zijn op je carrière-pad. Stel jezelf regelmatig de vraag: Wat heb ik nodig om gezond te zijn en te blijven?

Groeimindset

Ten slotte, ontwikkel een groeimindset. Zie uitdagingen als kansen om te leren, en mislukkingen als stappen op de weg naar succes. Wees geduldig met jezelf, en onthoud dat groei tijd kost. Rome is niet in één dag gebouwd, en ook jouw droomcarrière zal niet van de ene op de andere dag gerealiseerd worden. Voor sommigen van ons is het hebben of krijgen van een goeimindset meer van zelf sprekend dan voor anderen. Het kan helpen om quotes die je motiveren te verzamelen en deze voor jezelf te herhalen. Ook regelmatig bewust reflecteren (wat was er lastig? Welke les heeft me dat geboden? Wat ging er mis? Waarom had ik dat nodig?) helpt bij het ontwikkelen van een groeimindset.

Quotes die ons motiveren en inspireren:

  • Als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg
  • Je beperkingen zijn je grenzen niet
  • Als iets niet lukt heb je niet gefaald, je hebt iets geleerd
  • Iedere plant heeft iets anders nodig om te groeien. Mensen ook!
  • Turn fear into fuel!

Dus lekker met een boekje in het zonnetje, en begin te investeren in jezelf. Maak van zelfontplooiing een gewoonte!

Wees trots op elke stap die je zet, hoe klein ook. Elke stap is een bewijs van je inzet en je wil om te groeien. We kijken uit naar het zien van je voortgang. Deel deze vooral met ons! Tot het volgende en laatste deel van onze zomerse carrière-reflectie serie!

De eerdere delen in deze serie nog niet gelezen? Bekijk de hele serie hier!

Als eerste op de hoogte zijn van het volgende deel? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Instagram!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.